V soboto, 4.2.2017 sta se ekipi RoboSončki OŠ Koper in Lego BimBoti OŠ Koper udeležili FLL dogodka na Dobrovi, ki je združeval Finale FIRST LEGO League regije Adria – Odprto državno prvenstvo FLL Slovenije (za otroke starosti 9-16 let) in prvi festival FIRST LEGO League Junior v Sloveniji (za otroke starosti 6-9 let). S svojim obiskom sta nas na Dobrovi počastila predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

Na Finalu FLL se je srečalo in družilo 26 najboljših ekip iz Slovenije, Srbije in Hrvaške. RoboSončki so blesteli v Tekmi robotov, kjer so z veliko prednostjo v vseh treh krogih dosegli 1. mesto. V projektno raziskovalnem delu na temo Živalski zavezniki so predstavili svoj Čebelji projekt in inovacijo Satovlečka, nov pripomoček za delo s sati in panji v čebelnjaku. Uspešni so bili tudi pri vrednotah – v izzivu iz ekipnega dela in tehničnem intervjuju, kjer so predstavili dizajn svojega robota in programske rešitve. V skupnem seštevku so tako dosegli 1. mesto in že četrto leto postali Prvaki FLL, ki velja kot zlato priznanje na državnem tekmovanju. RoboSončki OŠ Koper so: Jan Malej, Nejc Pegan, Lia Luša, Matija Leban, Jakob Golubić, Tilen Malej in Filip Umer.

Prvega Festivala FIRST LEGO League Junior se je udeležilo 15 slovenskih ekip. Naša nova in mlajša  robotska ekipa Lego BimBoti OŠ Koper so pripravili projekt na letošnjo temo Nori na živali, kjer so raziskovali habitate čebel in živali, ki živijo v istem habitatu. Pripravili so robotiziran model Zajec in čebela, s katerim so predstavili svoje ugotovitve in njune interakcije. Lego BimBoti OŠ Koper so: Nika Malej, Kaja Filipčič, Luka Ziraldo, Tilen Pegan in Simon Skrt.

Mentorica obeh ekip dr. Alenka Malej je prejela posebno nagrado ocenjevalcev, sodnikov in organizatorjev za Naj FLL mentorico.

Našim super prvakom RoboSončkom in  mentorici Alenki Malej ob uspehu iskreno in s ponosom čestitamo,  Lego BimBotom pa želimo uspešno v naslednjih letih. Bravo naši!

 

Anton Baloh, prof.

ravnatelj

Osnovne šole Koper

 

Related Images:

(Skupno 644 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost