V šolski kuhinji se je z izbranimi živili po čim boljši kakovosti poskrbelo za okusen začetek dneva, saj je bila prva šolska ura namenjena zajtrkovanju. Poleg slastnega obroka je bilo nadaljevanje ure namenjeno pogovoru o pomenu zajtrka vsak dan, izbiri živil tudi za zajtrk, vplivu izbire lokalnih pridelovalcev na skupno gospodarstvo oz. možnost zaposlitve prenekaterega starša učencev naše šole. Kratke dostavne verige so tiste, ki imajo velik vpliv na kakovost živila. Poseben pomen smo letos namenili mleku, saj je bil letošnji slogan zajtrka »Zajtrk z mlekom – super dan«. Tako so si učenci ogledali predstavitev o mleku in mlečnih izdelkih. Za zaključek so reševali kviz, s katerim so preverili znanje ne samo o mleku, ampak tudi o izdelkih iz njega in vpliv uživanja na zdravje. Nekateri so popestrili celoten pouk tako, da so namenili učni program slovenski hrani. Slikovno gradivo si lahko ogledate v priloženi galeriji slik.

Učenci 1.b oddelka so si na temo zdrave prehrane in pomen uživanja sezonskega sadja in zelenjave, ogledali tržnico in se pogovarjali z branjevkami. Izdelali so trganko (sadje) in se posladkali s slovenskim zajtrkom.

Učenci 2. razreda so svoje vtise po slastnem zajtrku zabeležili v zvezkih.

Nekateri učenci so raje ustvarjali plakate.

Za učence višjih razredov smo priporočali ogled predstavitve »Od kod prihaja.. mleko?«, Evropske komisije, Kmetijstvo in razvoj podeželja, © Evropska unija, 2010, na temo letošnjega slogana.

 

Related Images:

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost