23.9.2022 smo praznovali državni praznik Dan slovenskega športa.

Na Osnovni šoli Koper smo praznovali tako, da smo celo jutro gibali. Skupno se je dneva udeležilo 960 učencev in 75 spremljevalcev.

Učenci 1. razredov so imeli na šoli organizirane športne delavnice (štafetni tek, karate, osnovno motoriko z rokometno žogo, osnovno motoriko s košarkarsko žogo in sprehod po Bonifiki). Aktivno so sodelovali v vseh delavnicah in tako v sproščenem vzdušju in skozi igro spoznavali značilnosti posameznih športov.

Učenci 2. razreda so opravili pohod na Markov hrib, učenci 3. razreda pa pohod do Škocjana.

Četrtošolci so  se udeležili Športa na dlani. Preizkusili so se v plesu, ritmični gimnastiki, juitsu, kegljanju, namiznem tenisu in pikadu. Ob 12. uri pa so pretekli še predsedniški tek. Teka se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Anton Bržan, kar je bilo za učence prav posebno doživetje.

Petošolci so se z avtobusom odpeljali do Belvederja nad Izolo, od tam pa na pohod do Strunjana in nazaj. Med pohodom so občudovali razglede in opazovali rastlinstvo.

6.razred je odšel na pohod Dekani –Tinjan-Dekani. Nekateri so imeli na strmih predelih nekoliko težav, saj kondicijski še niso bili dovolj pripravljeni.

Sedmošolci so se z avtobusom odpeljali do Ospa, od tam pa peš na Socerb kjer je lep razgled poplačal ves trud hoje. Nato so se po krožni poti vrnili nazaj v Osp.

Osmošolci so se povzpeli na Slavnik, devetošolci pa na Vremščico.

Vodja aktiva športnikov, Nastja Matešič

 

Related Images:

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost