Popravek dopisa glede »Soglasja starša oziroma skrbnika o uporabi osebnih podatkov otroka«

Spoštovani starši, skrbniki,

dovolite, da vas spomnimo, da smo vam preko vašega otroka v torek, 18.9.2018 poslali v podpis soglasje za zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov, tistih, ki niso posebej določeni z Zakonom o osnovni šoli.

V tekstu smo vas nagovorili in obvestili o načinu izražanja vašega soglasja za posamezne dejavnosti in navedli, da mora na soglasju biti skupno 22  podpisov, če jih podpisujeta oba starša ali skrbnika. Navedba o številu potrebnih podpisov je napačna! Pravilna je osemnajst (18)!

V končni verziji obrazca soglasja, kjer smo prvotno zabeleženo  točko o dovoljenju glede komunikacije z vami preko telefona (kar izhaja iz zakona) odstranili in dve sorodni (prvotno ločeni) točki glede objave fotografij skupin, oddelkov s tekmovanj, šolskih dogodkov združili, je vaših podpisov na soglasju potrebnih osemnajst 18, če se podpišeta oba starša oz. skrbnika ali 9, če gre za enostarševske družine ali skrbništvo.

Za nastalo se vam opravičujemo in vas prosimo, da nam izjave o soglasju  na obrazcu »Soglasje starša oz. skrbnika o uporabi osebnih podatkov otroka« vrnete skladno z zaprosilom v dopisu.

Lep pozdrav,

Anton Baloh, prof.

ravnatelj

Osnovne šole Koper

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)