Spoštovani učitelji in učiteljice, dragi učenci in učenke! Danes je poseben dan, ko obeležujemo dva pomembna dogodka za vse nas. Prvi dogodek je namenjen vam, učenke in učenci, saj z današnjim dnem vstopamo v teden otroka, ki se letos povezuje s 30. obletnico TOM telefona. TOM telefon vam omogoča pogovore, ko vam je težko, ko ste v stiski. Obdobje otroštva, najstništva ni vedno enostavno in rožnato. Pogosto se srečujete z dilemami, stiskami in težavami. Pri spopadanju z njimi smo vam poleg staršev na voljo vsi strokovni delavci na šoli, predvsem pa vaši učitelji.

Zato ne oklevajte. Ko imate težavo in ne veste, kako bi jo rešili, potrebujete nekoga, ki bi se mu zaupali …, poiščite učitelja, ki vam bo prisluhnil in pomagal ter vas popeljal do pravega odgovora s pogovorom.

Biti učitelj je posebno poslanstvo, ni samo oseba, ki vas poučuje, ki vam pripoveduje o pomembnosti šolskih pravil …, je oseba, ki vas želi bolje spoznati, se z vami pogovoriti, predvsem pa je tista oseba, ki se ji lahko zaupate in bo z vami delila uspehe in poraze. Prav zaradi posebnega poslanstva, ki ga ima učitelj danes,  praznuje svoj dan – svetovni dan učitelja.

Zato namenimo vsem učiteljem sveta, učiteljem Osnovne šole Koper, močan aplavz!

Spoštovani učitelji in učiteljice iskrene čestitke.

Vam dragi učenci in učenke pa želim lep, z različnimi dejavnostmi bogat teden. In ne pozabite, za vsako težavo obstaja rešitev, saj pravi odgovor je vedno POGOVOR!

Vaša v. d. ravnatelja Ingrid Poropat

 

Related Images:

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost