Tačka pomagačka Kuba vas pozdravlja

Pozdravljeni dragi učenci Osnovne šole Koper,

Knjigam, ki ti jih na dom pošiljata šolski knjižničarki se tokrat pridružuje še moje pismo.

Gotovo se me spomniš. Sem terapevtska psička, labradorka Kuba, ki te s fotografije, na kateri sem s svojo vodnico Silvo, pozdravim vsakokrat, ko greš mimo šolske knjižnice.

S Silvo sva do letošnje pomladi redno obiskovali vašo knjižnico. Ne, da bi si izposodili kakšno knjigo, marveč, da sem poslušala učence, ki so mi brali. Morda si bil tudi ti med njimi in se spominjaš, kako je bilo zanimivo, prijetno in poučno. Saj, kot piše na moji kazalki, “je branje užitek, če te posluša zvest poslušalec”. In meni je res užitek poslušati zgodbe, ki mi jih prebirate.

Tudi srečanj z učenci in pogovorov o meni, o tem kako je imeti psa in skrbeti zanj, se z veseljem spominjam.

Že  več mesecev je, odkar s Silvo ne prihajava na vašo šolo. Zaprta je tudi za vas, učence. Tudi zato vaši knjižničarki poskrbita, da dobite knjige na dom.

Gotovo pogrešaš sošolce in učitelje. Tudi jaz pogrešam druženje z vami.

Saj doma ni napačno. Veliko se sprehajam, počivam, se zabavam s svojo vodnico. Tudi ona veliko bere, na mojo žalost le potihem. V teh primerih se udobno namestim na mojo stran kavča in prijetno spim.

Verjamem, da se bodo omejitve kmalu končale in se zopet srečamo na šoli.

Da bo čas hitreje minil in bo branje  bolj prijetno, prilagam kazalko s svojo sliko, tako, da bom med branjem v tvoji družbi.

Lep pozdrav in velik hov!

Kuba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karierna orientacija – Natečaj “Vem kam grem.” 2020

V času šolanja na daljavo je pomembno in dragoceno, da  še bolj osredotočimo naše misli v pozitivne dejavnosti, si  vzamemo čas za vse tisto, kar usmerja naš pogled v prihodnost in nas spravlja v dobro voljo.

Sodelovanje v spodaj opisanem  natečaju je odlična priložnost za spoznavanje sebe, ustvarjanje in razmišljanje o svoji karierni poti, zato šolska svetovalna služba, vabi,  da se ga udeležijo predvsem devetošolci  in osmošolci. V prilogi pripenjamo vso potrebno gradivo.

Na zavodskem projektu NKT VKO so za šolarje pripravili nagradni natečaj! Zasnovali so malce bolj sproščeno karierno nalogo, ki bo otrokom pomagala spoznavati, kaj si v življenju želijo. Odgovoriti si morajo na nekaj vprašanj in nato ustvariti vizualizacijsko tablo svoje karierne prihodnosti.

Na natečaju lahko sodelujejo otroci zadnje triade OŠ in sicer tako, da sledijo korakom naloge ter ustvarijo izdelek, ki ga nato poslikajo ter nam fotografijo skupaj s skenom izpolnjene prijavnice pošljejo do 4. decembra 2020 na elektronski naslov natecaj@ess.gov.si.

Otrokom so pripravili lepe praktične nagrade! Podelili bodo:

15 x brezžične slušalke z vgrajenim mikrofonom,
15 x notesnik za shranjevanje zapiskov v oblaku,
nahrbtnike, stekleničke za vodo in ostale uporabne nagrade (USB ključke, komplete blok in pisalo, večnamenske bombažne vrečke, poklicne karte).

Ob zaključku natečaja bodo izbrali in razglasili najboljše izdelke, nagrajenci bodo o izboru obveščeni po elektronski pošti.

Vabljeni k sodelovanju!

Datoteke: